Elke dag fluitend naar je werk? CNV staat naast je

Met CNV geef je een boost aan jouw werkgeluk en sta je er niet alleen voor. We zijn dé vakbeweging voor werkend Nederland. Samen met jou zetten we ons in voor sterke werknemersrechten. Zeker werk en eerlijk loon. En we staan naast je gedurende jouw hele loopbaan.

Sluit je daarom vandaag nog aan en profiteer van alle voordelen!

Ik wil genieten van alle voordelen van een lidmaatschap bij CNV!

Tijdelijk betaal je in totaal € 20,23 voor de eerste zes maanden van je lidmaatschap. Zo gaan we 2023 samen sterker in!

De voordelen
van CNV lidmaatschap:

We zijn blij met jou!

Kies daarom als nieuw lid een cadeaubon naar keuze en ontvang gratis het 'En wat doe jij?'-dilemmaspel
Digitale cadeaubon

Als kersvers lid ontvang je een cadeaubon t.w.v. 25 euro. Je kiest zelf uit een aanbod van meer dan 50 bonnen. Tot de vele opties behoren cadeaubonnen van o.a. Bol.com, Rituals, Zalando, de VVV, de Efteling, Madurodam, Artis en nog veel meer.

CNV Internationaal
Doneer je welkomstbedrag van 25 euro aan CNV Internationaal. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië werkt CNV Internationaal samen met lokale vakbonden aan het verbeteren van de rechten van werknemers. Zodat de mensen die onze kleding maken in Vietnam of de metalen voor onze mobieltjes uit de mijnen halen in Peru, veilig hun werk kunnen doen voor een eerlijk loon.
Extra cadeautje van ons
Je ontvangt sowieso ons unieke dilemmaspel ‘En wat doe jij?’. Een prikkelend kaartspel om samen met collega’s, familie of vrienden de dialoog aan te gaan over wat nu écht belangrijk is in jullie werkleven. Want voor die zaken, die jullie werkgeluk bepalen, maken wij ons als vakbond dagelijks hard.

Contributie

Wat je maandelijks voor je lidmaatschap betaalt, hangt af van je functie en salaris. Zo kun je óók van onze vakbondsvoordelen profiteren als je een lager inkomen hebt. Voor studenten is het lidmaatschap gratis. Onderstaand overzicht bevat bruto bedragen. In veel cao’s is afgesproken dat je als werkend CNV-lid minimaal 37% van je bruto contributie fiscaal kan terugkrijgen via jouw werkgever. Daardoor betaal je bijvoorbeeld geen €17,85 p/mnd, maar slechts €11,25 p/mnd.

Contributie in het onderwijs
Contributie zorg en welzijn, overheid en publieke diensten
Contributie voor studenten en (tijdelijk) niet-werkenden (CNV Connectief)
Contributie CNV Vakmensen (sectoren bouw, diensten, handel, industrie, vervoer en voeding)

* Voor studenten geldt een eenmalige afschrijving van € 0,01. Als student heb je recht op minimaal 12 maanden gratis lidmaatschap. Na het afstuderen ga je als (student)lid met ingang van 1 februari over op een betaald lidmaatschap. Bij deze overgang naar het betaalde lidmaatschap kun je voor één jaar gebruik maken van het overgangstarief van € 5,- per maand.

** Dit tarief geldt niet voor leden die nog gedeeltelijk salaris ontvangen.

Meest gestelde vragen

Het is niet mogelijk om producten en diensten los af te nemen. We bieden het lidmaatschap aan als totaalpakket.

Ja, je kunt direct bij ons terecht voor loopbaanadvies, de CNV Vertrouwenspersoon, de belastingservice of een cv-check. Als je werkzaam bent in de sector bouw, diensten, handel, industrie, vervoer of voeding, kun je ook direct gebruik maken van onze rechtsbijstand. Werk je in de sector onderwijs, overheid, publieke diensten of zorg & welzijn, dan geldt een wachttermijn van drie maanden en het conflict (werk of privé) moet zijn ontstaan nadat je een lidmaatschap bij ons bent aangegaan.

Ja, we vinden het heel belangrijk om te horen wat jij belangrijk vindt wat de uitgangspunten moeten zijn voor de cao-onderhandelingen van jouw cao. Jij hebt het laatste woord voordat jouw cao definitief wordt.

Bij een lidmaatschap bij CNV zit een rechtsbijstandverzekering. We raden je aan de verzekering op te zeggen die je hebt. Met onze rechtsbijstandverzekering weet je namelijk zeker dat alles wat te maken heeft met werk en inkomen behandeld wordt door juristen die jouw sector kennen. We adviseren je wel om de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken, zodat je precies weet waar je voor verzekerd bent.

Als je online lid wordt, geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Voorwaarde daarbij is wel dat je geen gebruik hebt gemaakt van de (juridische) dienstverlening. Als je na de eerste 2 weken je lidmaatschap opzegt, ben je lid voor minimaal één jaar. Daarna geldt een opzegtermijn van 3 maanden.